Здобне тісто, родзинки та кіт – такий рецепт випічки по-броварськи
До редакції «Громадського ревізора» надійшла інформація, що в ЗОШ №3 у харчоблоці працівники санепідемстанції виявили кота. Ба більше, чотирилапий відсипався у мішку з родзинками, які додають до випічки. Ми вирішили особисто пересвідчитися у такому кричущому порушенні санітарних норм та вирушили до школи.
На щастя, виявилося, що інцидент стався не у шкільному харчоблоці, а в пекарні, яка лише орендує приміщення у вищевказаному навчальному закладі. І хоча випікали такі оригінальні булочки не для учнів, втім свою продукцію імпровізоване «виробництво» реалізує на ринках, у кіосках та магазинах міста.
А що всередині?
Те, що побачили наші кореспонденти, вразило. Брудна підлога, кухарі у давно несвіжих фартухах та без головних уборів. На запитання, чи правда у них кота знайшли, віджартувалися та попросили залишити приміщення.
Аби дізнатися, хто ж той підприємець, який випікає пиріжки та кекси у приміщенні третьої школи, ми пішли до заступника міського голови з гуманітарних питань Лариси Виноградової. Вона підтвердила, що дійсно приміщення винаймають. А чутки про неналежні умови праці ходили давно. «Коли постало питання у комунальної комісії, чи дотримуються усі санітарні норми, то від когось із членів комісії поступила інформація, що працівники цього підприємства не мають санітарних книжок. Після того прийняли рішення направити на об’єкт санстанцію. Також було багато зауважень щодо стану самих приміщень», – зазначає Лариса Виноградова.
«Горе-підприємцю» санстанція надала два тижні на виправлення порушень. Втім власнику пекарні все одно доведеться шукати нове приміщення. У міськвиконкомі заявляють, що рішення щодо продовження оренди ще немає, і скоріш за все не буде.
В продовженні теми ми вирішили дослідити, чим власне годують броварських школярів та дошкільнят.